Bycaroline

Abel

Spredning af kalk – kalkning af have og græsplæne

Hvorfor maler du din have hvid? Der er mange spørgsmål om forkalkning. Hvornår vil du indsætte det? Hvorfor ikke lemmer og hvilke planter fil? Hvor ofte vander du græsplænen? Og skal det bleges efter befrugtning? Denne blog besvarer dit spørgsmål først. Der er flere grunde til, at det er bedre at anvende kalk.
Oprethold surhedsgraden
Undgå mosvækst
Bedre gødningsoptagelse
Forbedre din jordstruktur
1. Oprethold surhedsgraden
Modforanstaltning = Kend med kalk
Sogo pH / Moisture Meter-Whether Lime
Sogo pH / Moisture Meter-Whether Lime
Vil du vide pH-værdien? Du kan teste jorden først, men du kan også bruge et pH-meter til at måle jordens pH-værdi. Din jord er naturligt sur, og det er vigtigt, at dine planter ved dette. Almindelig lime gør det rigtigt. Der er sure og kalkholdige planter, det er vigtigt at de er i den rigtige jord.
pH <7: sur jord

pH = 7: Neutral jord

Er din pH mindre end 7: kalkholdig jord

De fleste planter fungerer godt på neutral jord. Sure planter som hortensia og rhododendron fungerer ikke godt på kalkholdig jord. Derimod fungerer kalkholdige planter som roser og buksbom ikke godt i sur jord. Sur jord bliver mindre sur ved at sprede kalk. Jordforbedringsmidler kan dog gøre kalkholdig jord mere sur. Mål derfor jordens pH regelmæssigt. Til normal vedligeholdelse kalk, ca. 1 kg / 10 m2. Til sidst skal du kontrollere pakken for den korrekte dosering.

Undgå mosvækst – start med at påføre kalk
Den måler også plænens pH-værdi. Den ideelle pH-værdi for græsplæner er 6-7. Mos vokser godt på græs, der er for surt til at vokse. Den årlige kalk på din græsplæne forhindrer mosset i at få en chance for at gro. Du har brug for græsblade, ikke mos.

Bedre gødningsoptagelse
Når dens surhedsgrad er på standardniveauer, kan planter bedre optage næringsstoffer. For græsplæner betyder det, at du får en tættere græsplæne. Urteagtige planters rodsystem er mere komplet, og ukrudt har ingen chance. Også for flerårige haveplanter vokser planterne bedst med tilstrækkelig surhed. Flerårige rødder er vigtige for god vækst på jorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.